marți, 13 noiembrie 2012

Ora ceaiului

Astazi am venit de la facultate cu o pofta nebuna de ceai. Un ceai aromat si care sa ma incalzeasca dupa drumul lung prin vant pana acasa. Am apelat la ceaiul negru Earl Grey ( recomand! ). 

 O alte recomandare pentru iubitorii de ceai este o carte foarte frumoasa, despre o doamna portareasa pasionata de ritualul ceaiului si o domnisoara foarte inteligenta care se imprietenesc. Nu suna deloc interesant, dar va asigur ca e mult mai mult de atat! Doar ca nu am vrut sa va stric surpriza, dar e o carte care te prinde si te emotioneaza. O veti citi dintr-o suflare si va va aduce zambetul pe buze. 






















In pasiunea pentru ceai nu e vorba doar despre o colectie impresionanta de ceaiuri, ci si de o pasiune pentru accesoriile ce insotesc licoarea fierbinte: ceainice, cescute, cutiute pentru ceai si asa mai departe. Cui nu ii plac ceainicele delicate din portelan sau linguritele din argint? 

























Ca sa revin la "Eleganta ariciului" iata ce spunea doamna Michel despre ritualul ceaiului :  " Da, universul conspira la desertaciune , sufletele pierdute jelesc frumusetea, insignifianta ne impresoara. Atunci, sa bem o ceasca de ceai. Tacerea se lasa, se aude vantul care sufla afara, frunzele toamnei fosnesc intr-o lumina calda. Si, in fiecare inghititura se sublimeaza timpul". 



Dupa o ceasca de ceai si o carte buna, a venit si inspirataia. Asa ca  iata propunerea de la Cercei Lunatici pentru toti iubitorii de ceai si podoabe -bijuterie care ilustreaza aceasta straveche arta: o fatuca indragostita de ceai... la propriu  ;))

 Si o brosa cu ceainic pictata cu culori acrilice si lacuita pentru protectie. Are un lantisor delicat argintiu de care atarna un mini pliculet de ceai.  30 de lei. 






2 comentarii:

  1. chiar am vazut cartea asta si am vrut s-o iau, m-a atras coperta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da e o colectie cu coperti foarte inspirate :) O alta carte care mi-a placut la nebunie din aceeasi colectie ( cu coperta la fel de draguta) este Mecanica Inimii scrisa tot de un fracnez (Mathias Malzieu). M-a dus cu gandul la Boris Vian intr-o varianta mai putin socanta, dar la fel de lirica.

    And what about my teapot?

    RăspundețiȘtergere

Despre mine